dimarts, de desembre 13, 2005

Gual sense burots


El dimecres 14 desembre a les 9 del vespre i amb el títol de “GUAL SENSE BUROTS”, membres de la "poesia secreta de Badalona i arreu", com diria Joan Argenté, vam fer memòria del poeta i amic nostre recentment traspassat, al Teatre Zorrilla de Badalona.





El guió de l'acte, escrit per Valentí Soler, va ser aquest:

I.- Nou poetes evoquen Josep Gual:
Diran els textos que han escrit per a aquest acte: Joan Argenté, Odile Arqué, Paco Fanés, Coloma Lleal, Pep Mita, M. Carme Oller, Màrius Sampere, Joan Soler i Valentí Soler

II.- Itinerari poètic de Josep Gual : A través dels seus poemes farem un viatge pels temps tenebrosos que el poeta va recórrer i va patir, sempre resistint amb dignitat, sempre lluitant per la llibertat al costat de la immensa majoria. A càrrec d’ Andreu Solsona, Felicitat Comas, Maria Gol i Laia Besalduch (violí).

III.- Teresa Rebull i l’Orfeó Badaloní canten Josep Gual
Diversos poemes de Josep Gual van ser musicats i cantats per Teresa Rebull. Coneguda de fa molts anys com l’avia de la “Nova cançó” i bona amiga del poeta, ella també ha volgut venir al Zorrilla per retre-li homenatge i record amb la guitarra i la veu. La massa coral de l’Orfeó Badaloní també ens acompanyarà per cloure l’ acte.